伊丽莎白码头,Elizabeth Quay

Elizabeth Quay ARM Architecture Taylor Cullity Lethlen风景园林,“KDSP”TCL与ARM Architecture合作,设计并记录珀斯的新海滨——Elizabeth Quay。

“KDSP”Elizabeth Quay的设计实现了重建城市与天鹅河通过返回现有的城市电网朝向水,并创造一个入口,使水回到城市门口。大型入口周围有一个分层次的长廊,提供多种多样的城市子空间组合,允许不同的群体参与各种活动,包括娱乐、餐饮、娱乐,娱乐和放松。

伊丽莎白码头,Elizabeth Quay 城市旅游景观 第1张?MRA伊丽莎白码头,Elizabeth Quay 城市旅游景观 第2张?崇高的愿景伊丽莎白码头,Elizabeth Quay 城市旅游景观 第3张?崇高的愿景伊丽莎白码头,Elizabeth Quay 城市旅游景观 第4张?崇高的愿景伊丽莎白码头,Elizabeth Quay 城市旅游景观 第5张?Peter Bennetts伊丽莎白码头,Elizabeth Quay 城市旅游景观 第6张?Peter Bennetts伊丽莎白码头,Elizabeth Quay 城市旅游景观 第7张?Peter Bennetts伊丽莎白码头,Elizabeth Quay 城市旅游景观 第8张?Peter Bennetts伊丽莎白码头,Elizabeth Quay 城市旅游景观 第9张?Peter Bennetts伊丽莎白码头,Elizabeth Quay 城市旅游景观 第10张?Peter Bennetts“伊丽莎白码头,Elizabeth Quay 城市旅游景观 第1张1”?Peter Bennetts

New开发场地和配套的街道网络构成了入口的框架,并将容纳未来的建筑,包括住宅、零售、商业和酒店开发。长廊可通过楼梯、倾斜的走道和座位平台进入,在上层和下层之间提供公共通道。一个强大的明确的带状树木两侧的上层露台和标志着过渡到较低的长廊点。长廊由两种不同颜色的石头铺砌而成,并遵循动态铺砌模式。

边缘由一系列组件构成——钢制和城市艺术边缘元素,带有集成照明和网状“防溅板”。边缘不断变化的方向是由长廊的生成模式驱动的。城市艺术边缘元素为长廊提供了坚实的边缘,允许人群占据长廊,并感到安全,他们不会掉进水里。

的平台形成了整个北侧的滨水湾的边缘。它的灵感来源于天鹅河的原始边缘,这是一个起伏和有机的体验,提供了一个机会,可以直接到水的边缘,这是由船只停泊装饰。在这些木平台后面是一个动态的活动空间,可以容纳一系列公共活动,包括室外电影院、临时体育展览、演出帐篷、市场和各种音乐会。

通过从大陆挖掘一段土地,创建了一个新的岛屿。该岛被设计成一个吸引所有游客的景观体验,一个独特的地方,捕捉所有年轻人的想象力,在那里,有机会进入和参与水区分了该岛和长廊。

位置:珀斯中央商务区,西澳大利亚客户:MRA——大都会重建局合作:ARM建筑、阿鲁普、保罗·汤普森和JML预算:4.4亿美元规模:10公顷奖励:2017年——友邦西澳州城市设计奖/2016年——友邦西澳州国家城市设计奖/2016年——友邦西澳州城市设计奖

请留言!较新的帖子较旧的帖子,

Elizabeth Quay

ARM Architecture
Taylor Cullity Lethlean Landscape Architecture

,

TCL has worked in collaboration with ARM Architecture on the design and documentation of Perth’s new waterfront – Elizabeth Quay.

The design of Elizabeth Quay achieves the objective of re-establishing the historic connection between the City and the Swan River by returning the existing City grid towards the water and creating an inlet that brings water back to the city’s doorstep. The large inlet surrounded by a split level promenade offers a diverse mix of urban sub-spaces allowing differing groups to engage in an assortment of activities including recreation, dining, play, entertainment and relaxation.

伊丽莎白码头,Elizabeth Quay 城市旅游景观 第12张
© MRA
伊丽莎白码头,Elizabeth Quay 城市旅游景观 第13张
© Lofty Visions
伊丽莎白码头,Elizabeth Quay 城市旅游景观 第14张
© Lofty Visions

伊丽莎白码头,Elizabeth Quay 城市旅游景观 第15张
© Lofty Visions
伊丽莎白码头,Elizabeth Quay 城市旅游景观 第16张
© Peter Bennetts
伊丽莎白码头,Elizabeth Quay 城市旅游景观 第17张
© Peter Bennetts

伊丽莎白码头,Elizabeth Quay 城市旅游景观 第18张
© Peter Bennetts
伊丽莎白码头,Elizabeth Quay 城市旅游景观 第19张
© Peter Bennetts
伊丽莎白码头,Elizabeth Quay 城市旅游景观 第20张
© Peter Bennetts

伊丽莎白码头,Elizabeth Quay 城市旅游景观 第21张
© Peter Bennetts
伊丽莎白码头,Elizabeth Quay 城市旅游景观 第22张
© Peter Bennetts

New development sites and supporting street networks frame the inlet and will house future buildings, including residential, retail, commercial and hotel developments.
The promenade is accessible via stairs, inclined walkways and seating terraces which provide public access between the upper and lower levels. A strong definitive ribbon of trees flanks the upper terrace and marks the point of transition to the lower promenade. The promenades is paved with two stone types of contrasting colours that follow a dynamic paving pattern.

The edge is made from a series of components – a steel and urban art edge element with integrated lighting and mesh ‘splash decks’. The continuously changing direction of the edge is driven from the generative patterning of the promenade. The urban art edge element provides a solid edge to the promenade, allowing crowds to occupy the promenade and feel secure that they will not fall into the water.

The landing forms the edge to the entire northern side of the waterfront inlet. It is inspired by the idea of the original edge of the Swan River, an undulating and organic experience offering the opportunity to get right down to the water’s edge, which is decorated by boat moorings. Behind these timber terraces is a dynamic event space, able to accommodate a range of public events including an outdoor cinema, temporary sporting exhibitions, performance tents, markets and various musical concerts.

A new island has been created by excavating a section of land from the mainland. The Island is designed to be an engaging landscape experience for all visitors, a unique place to capture the youthful imagination of all, where opportunities to access and engage with the water distinguishes The Island from the promenade.

Location: Perth CBD, Western Australia
Client: MRA – Metropolitan Redevelopment Authority
Collaboration: ARM Architecture, ARUP, Paul Thompson and JML
Budget: $440M
Size: 10 hectares
Awards: 2017 – AIA WA Urban Design Award / 2016 – AILA National Award for Urban Design / 2016 – AILA WA Urban Design Award

Leave a comment!


Newer post
Older post