郑州万科城Zhengzhou Vanke City

郑州万科城市轨迹联盟

轨迹联盟:万科位于郑州市高新技术产业开发区,是中国最大的新城开发区之一。郑州万科城占地100多公顷,未来10年将为3万多户家庭提供住房。销售画廊将向未来的居民展示一个新的城市环境,满足该地区日益增长的住宅开发需求。

郑州万科城Zhengzhou Vanke City 城市旅游景观 第1张?Béton Brut郑州万科城Zhengzhou Vanke City 城市旅游景观 第2张?Béton Brut郑州万科城Zhengzhou Vanke City 城市旅游景观 第3张?Béton Brut郑州万科城Zhengzhou Vanke City 城市旅游景观 第4张?Béton Brut郑州万科城Zhengzhou Vanke City 城市旅游景观 第5张?Béton Brut郑州万科城Zhengzhou Vanke City 城市旅游景观 第6张?Béton Brut郑州万科城Zhengzhou Vanke City 城市旅游景观 第7张?Béton Brut郑州万科城Zhengzhou Vanke City 城市旅游景观 第8张Béton Brut郑州万科城Zhengzhou Vanke City 城市旅游景观 第9张?Béton Brut郑州万科城Zhengzhou Vanke City 城市旅游景观 第10张?Béton Brut“郑州万科城Zhengzhou Vanke City 城市旅游景观 第1张1”?Béton Brut“郑州万科城Zhengzhou Vanke City 城市旅游景观 第1张2”?Béton Brut“郑州万科城Zhengzhou Vanke City 城市旅游景观 第1张3”?Béton Brut郑州万科城Zhengzhou Vanke City 城市旅游景观 第14张?Béton Brut郑州万科城Zhengzhou Vanke City 城市旅游景观 第15张?轨迹关联公司

将成为整个地区的基准,景观环境的主要目标是在后工业环境中为到达广场创造一个独特的标识,在后工业环境中,地形通常平坦,标志着整个新城的萌芽。

前广场的交织路径封装了大量的行人流。随着一系列的高架地貌,景观寻求呼应多方面的水晶建筑立面。这种构造的地形开始将平坦的场地扩大为游客不断变化的景观体验。城市广场与干涸的喷泉和儿童游乐区融为一体,很快就成为一个受欢迎的聚会场所,在一个压倒一切的tabula rasa区域创造了自己的背景和身份。

1500平方米的反光池将前广场和后花园隔开。巧妙的泳池喷泉为建筑和景观环境提供了生动的反映。计划在未来转型为社区中心,该大厦将为包括儿童和老人在内的居民提供公共设施。

与大型城市广场相比,展示单元区旨在通过一系列较小规模的空间为休闲和娱乐提供有利的环境。这些花园包括禅宗花园、阿尔比齐亚大道、水上庭院、枫树露台、下沉甲板和阳光池畔。这些景观环境与到达体验融为一体。

项目:郑州万科城市画廊地点:中国郑州客户:中国万科园林:蓝思联合设计负责人:黄布兰登设计团队:冯肯尼、万瑞设计与竣工:2013场地面积:18,000平方米摄影:Béton Brut

2评论Enoc Cruz 01.10.14

这是一个非常有趣的概念,在步行运动区域内创建社会互动景观。这些节点似乎适用于年龄和兴趣不同的各类人群。我很欣赏这里的景观为户外互动铺平了道路,并鼓励现在和未来的社区以一种美丽的方式生活和玩耍。

Ivy lanera 08.11.14

Enoc你不知道你在说什么!#傻瓜

留言!较新的帖子较旧的帖子,

Zhengzhou Vanke City

Locus Associates

,

Locus Associates: Located in the Advanced Technology Industries Development Zone of Zhengzhou, Vanke City is one of the biggest new town developments in China. Spanning more than 100 hectares, Zhengzhou Vanke City will provide homes for more than 30,000 households in the coming decade. The Sales Gallery is to showcase a new urban environ to the future residents, meeting the ever increasing demand for residential developments in the area.

郑州万科城Zhengzhou Vanke City 城市旅游景观 第16张
© Béton Brut
郑州万科城Zhengzhou Vanke City 城市旅游景观 第17张
© Béton Brut
郑州万科城Zhengzhou Vanke City 城市旅游景观 第18张
© Béton Brut

郑州万科城Zhengzhou Vanke City 城市旅游景观 第19张
© Béton Brut
郑州万科城Zhengzhou Vanke City 城市旅游景观 第20张
© Béton Brut
郑州万科城Zhengzhou Vanke City 城市旅游景观 第21张
© Béton Brut

郑州万科城Zhengzhou Vanke City 城市旅游景观 第22张
© Béton Brut
郑州万科城Zhengzhou Vanke City 城市旅游景观 第23张
© Béton Brut
郑州万科城Zhengzhou Vanke City 城市旅游景观 第24张
© Béton Brut

郑州万科城Zhengzhou Vanke City 城市旅游景观 第25张
© Béton Brut
郑州万科城Zhengzhou Vanke City 城市旅游景观 第26张
© Béton Brut
郑州万科城Zhengzhou Vanke City 城市旅游景观 第27张
© Béton Brut

郑州万科城Zhengzhou Vanke City 城市旅游景观 第28张
© Béton Brut
郑州万科城Zhengzhou Vanke City 城市旅游景观 第29张
© Béton Brut
郑州万科城Zhengzhou Vanke City 城市旅游景观 第30张
© Locus Associates

Set to become the benchmark for the entire regional precinct, the main objective for the landscape environment is to create a distinctive identity for the arrival plaza in a post-industrial context where topography is generally flat, marking the germination of an entire new town.

The interweaving paths of the front plaza encapsulate the large flow of pedestrian traffic. Along with a series of elevated landforms, the landscape seeks to echo the multi-faceted crystalline architectural facade. This constructed topography starts to augment the flat site into an ever-changing landscape experience for visitors. Integrated with dry fountains and children’s play zones, the urban square is soon becoming the a popular meeting place, creating its own context and identity in an area of overriding tabula rasa.

A 1, 500-square-metre reflecting pool separates the front plaza and rear garden. Subtle pool fountains provide vivid reflections to the architecture and landscape environment. Slated to transform into a Community Centre in the future, the building will fulfill public amenities for residents including the kids and elderly.

In contrast to the large-scale urban square, the show unit areas aim to provide a conducive environment for leisure and recreation with a series of smaller scaled spaces. These gardens include a Zen Garden, Albizzia Boulevard, Water Courtyard, Maple Terrace, Sunken Deck and Sunny Poolside. These landscape environments integrate to form a cohesive whole with the arrival experience.

Project: Zhengzhou Vanke City Gallery
Location: Zhengzhou, China
Client: China Vanke
Landscape Architecture: Locus Associates
Design Lead: Brandon Huang
Design Team: Kenny Fung, Ray Wan
Design & Completion: 2013
Site Area: 18,000 sqm
Photography: Béton Brut

2 Comments

  • Enoc Cruz 01.10.14

    Its a very interesting concept in creating the landscape for social interaction within an area of pedestrian movement. The nodes seem to work for all types of people varying in age and interests. I appreciate the fact that the landscape is paving the way for outdoor interaction and encourages the current and up coming communities to live and play in a beautiful way.

  • Ivy Llanera 08.11.14

    Enoc you don’t know what you are talking about! #FOOL

Leave a comment!


Newer post
Older post