布罗克霍尔码头,Brockhole Jetty

Brockhole Jetty Planit IE,“KDSP”Planit IE:建议:在Brockhole湖区国家公园游客中心新建一个码头和陆侧设施。该设施是70年来第一个专门为湖巡洋舰建造的码头,因此对整个湖区的游客体验和Brockhole的现有设施形成了显著的提升。码头的主要用途是容纳温德米尔湖巡洋舰的大型船只,同时充分融入周围敏感的湖景环境和邻近的托马斯·马森花园。

布罗克霍尔码头,Brockhole Jetty 城市旅游景观 第1张?Planit IE布罗克霍尔码头,Brockhole Jetty 城市旅游景观 第2张?Planit IE布罗克霍尔码头,Brockhole Jetty 城市旅游景观 第3张?Planit IE布罗克霍尔码头,Brockhole Jetty 城市旅游景观 第4张?Planit IE布罗克霍尔码头,Brockhole Jetty 城市旅游景观 第5张?Planit IE布罗克霍尔码头,Brockhole Jetty 城市旅游景观 第6张?Planit IE布罗克霍尔码头,Brockhole Jetty 城市旅游景观 第7张?Planit IE布罗克霍尔码头,Brockhole Jetty 城市旅游景观 第8张?Planit IE布罗克霍尔码头,Brockhole Jetty 城市旅游景观 第9张?Planit IE布罗克霍尔码头,Brockhole Jetty 城市旅游景观 第10张∗Planit IE“布罗克霍尔码头,Brockhole Jetty 城市旅游景观 第1张1”∗Planit IE“布罗克霍尔码头,Brockhole Jetty 城市旅游景观 第1张2”∗Planit IE“布罗克霍尔码头,Brockhole Jetty 城市旅游景观 第1张3”∗Planit IE布罗克霍尔码头,Brockhole Jetty 城市旅游景观 第14张∗Planit IE布罗克霍尔码头,Brockhole Jetty 城市旅游景观 第15张∗Planit IE

这样一个敏感的位置出现了许多问题和限制,也许最难达到的平衡是陆侧结构是否应该可见。如果该设施要成为通往国家公园的真正门户,那么它应该宣布自己,然而鉴于景观环境的性质,它必须是对该地点的敏感反应。虽然托马斯·马森的花园环绕着这座房子被认为是为了捕捉长时间的戏剧性景观,但是码头所在地的地形隐藏了湖边和湖边的景观。这提供了一种解决方案,可以在场地内创造出“隐藏”的东西,而不会影响房屋的景观设置。

该项目的概念是由一个实用的解决方案驱动的,该解决方案具有访问、移动、视觉和环境敏感性。设计灵感来自周围环境;现有的景观特征都影响了设计的发展。

我们的反应是适当的位置,当地材料和工艺的使用确保了陆侧工程展示了Cumbrian技能,阐明了高设计质量。当地的知识和材料选择提供了一个合适的和稳健的反应,能够承受变化的小气候。项目交付时环境影响最小,结构物位置小心,避免现有树根和甲板下方提供獾通道。经过深思熟虑的细部设计,还考虑了铺面区域内树木的未来生长。

可持续性为本项目的建设奠定了基础。码头的运营也支持了这种可持续的理念,布罗克霍尔码头现在提供了以前不存在的“停车和航行”服务。最终的结果是让游客感受到自然美景,倡导可持续旅游并展示当地专业知识。

“KDSP”景观建筑:Planit IE项目名称:Brockhole码头客户:湖区国家公园管理局项目管理+成本顾问:特纳和Townsend承包商/制造商:Chris Brammall有限公司地点:坎布里亚Brockhole游客中心,英国预算:18万英镑面积:0.05公顷建设期:2011年1月至2011年4月获奖:1ha以下景观学院设计2012年获奖文本+摄影:Planit IE

请留言!较新的帖子较旧的帖子,

Brockhole Jetty

Planit-IE

,

Planit-IE: The Proposals: To create a new jetty and land-side facility at the Lake District National Park Visitor Centre in Brockhole. This facility is the first purpose- built jetty for the Lake cruisers to be built on Windermere for 70 years, and as such forms a significant enhancement to the Lake District-wide visitor experience and to the existing facilities at Brockhole. The primary purpose of the jetty is to accommodate the large vessels operated by Windermere Lake Cruises, whilst integrating fully into the surrounding sensitive landscape setting of the Lake and the adjacent Thomas Mawson garden.

布罗克霍尔码头,Brockhole Jetty 城市旅游景观 第16张
© Planit-IE
布罗克霍尔码头,Brockhole Jetty 城市旅游景观 第17张
© Planit-IE
布罗克霍尔码头,Brockhole Jetty 城市旅游景观 第18张
© Planit-IE

布罗克霍尔码头,Brockhole Jetty 城市旅游景观 第19张
© Planit-IE
布罗克霍尔码头,Brockhole Jetty 城市旅游景观 第20张
© Planit-IE
布罗克霍尔码头,Brockhole Jetty 城市旅游景观 第21张
© Planit-IE

布罗克霍尔码头,Brockhole Jetty 城市旅游景观 第22张
© Planit-IE
布罗克霍尔码头,Brockhole Jetty 城市旅游景观 第23张
© Planit-IE
布罗克霍尔码头,Brockhole Jetty 城市旅游景观 第24张
© Planit-IE

布罗克霍尔码头,Brockhole Jetty 城市旅游景观 第25张
© Planit-IE
布罗克霍尔码头,Brockhole Jetty 城市旅游景观 第26张
© Planit-IE
布罗克霍尔码头,Brockhole Jetty 城市旅游景观 第27张
© Planit-IE

布罗克霍尔码头,Brockhole Jetty 城市旅游景观 第28张
© Planit-IE
布罗克霍尔码头,Brockhole Jetty 城市旅游景观 第29张
© Planit-IE
布罗克霍尔码头,Brockhole Jetty 城市旅游景观 第30张
© Planit-IE

Such a sensitive location presented a number of problems and constraints, perhaps the most difficult balance to strike was whether the land-side structures should be visible or not. If the facility was to become a true gateway to the National Park then it should announce itself, however given the nature of the landscape setting, it had to be a sensitive response to the site. Whilst the Thomas Mawson gardens that surround the house were conceived to capture the long dramatic views, the topography local to the jetty site hides the lake edge and the landscape along it. This provided the solution to create something ‘hidden’ within the grounds, not impacting upon the landscape setting of the house.

The concept for the project has been driven by a practical solution to access, movement and visual and environmental sensitivity. The design has been inspired by its surroundings; existing landscape features have all influenced the designs development.

Our response has been appropriate to location, the use of local materials and craftsmanship has ensured that the land-side works showcase Cumbrian skills that articulate high design quality. Local knowledge and material choice has provided a fitting and robust response able to withstand the changeable microclimate. The project has been delivered with minimal environmental impact, structures carefully located to avoid existing tree roots and badger access provided below the deck. Future growth of trees within the decked areas has also been considered through thoughtful detailing.

Sustainability has underpinned the construction of this project. The operation of the jetty also supports this sustainable philosophy, Brockhole Jetty now provides a ‘park and sail’ offer that previously did not exist. The end result engages visitors with the natural beauty of its setting, championing sustainable travel and showcasing local expertise.

Landscape Architecture: Planit-IE
Project name: Brockhole Jetty
Client: Lake District National Park Authority Project Management + Cost
Consultants: Turner and Townsend
Contractor/Fabricator: Chris Brammall Ltd
Location: Brockhole Visitor Centre, Cumbria, UK
Budget: £180,000
Area: 0.05 Hectares
Construction period: January 2011 – April 2011
Winning awards: Landscape Institute Design Under 1ha Winner 2012
Text + Photography: Planit-IE

Leave a comment!


Newer post
Older post