卡蒂萨克花园-cutty-sark-gardens

卡蒂萨克花园秋葵,

秋葵:历史上,卡蒂萨克花园的遗址一直是一个迷人的位置,它代表着一个具有国际吸引力的开拓性地方。一种历史感被锚定在这个地区:子午线格林尼治时间,皇家海军学院,以及卡蒂萨克号本身的航行。考虑到奥运会,卡蒂萨克花园将成为通往其他目的地的门户,同时提供一个有趣的焦点。这一地区的潜力与其目前的表现方式形成强烈对比。面临的挑战是创造一个有吸引力的地方,并将该地区转变为一个无障碍地区,而不是由汽车在入口处占主导地位。被忽视的城市边缘必须转变为活跃的临街,这有助于该地区的活力。河畔小道需要改成友好小道,是的卡蒂萨克花园-cutty-sark-gardens 城市旅游景观 第1张?OKRA卡蒂萨克花园-cutty-sark-gardens 城市旅游景观 第2张?OKRA“卡蒂萨克花园-cutty-sark-gardens 城市旅游景观 第3张8”?OKRA潮汐构造

OKRA表明,卡蒂萨克公园将是一个潮汐广场,对人流做出反应:清晨安静,节假日有大量游客。人们来了,留下来,或经过。该地区被规划为城市和绿色,形成了泰晤士河的坡度。人们将体验一系列的氛围:城市网络、卡蒂萨克广场、花园和泰晤士河散步。卡蒂萨克的中心位置将得到加强:它将成为广场和公园区之间的雕塑。

潮汐广场的概念是基于功能的灵活性。一个吸引人的地方,既提供紧密的规模和大规模的空间,并有能力适应越来越大和越来越小的事件。这个想法是为了减少和增加空间。当潮湿的地板和喷泉减少了空间,创造了一个儿童可以玩耍的游泳池时,就会创造一个亲密的空间。在一个活动中,当水被移走,一个大的铺面区域供人们从一个地方移到另一个地方时,这个空间将被改变。一个充满活力和亲密的空间将被创造,提供一个24小时,每周和季节性的节奏。夜景支持这一点,将是安全和有趣的。动态照明和节能系统可在晚上和晚上提供适当的光线,并可根据游客数量进行调整。

区域内的构造景观可在不同层次上提供方便。卡蒂萨克花园将通过卡蒂萨克周围复杂的城市广场与格林威治教堂街和威廉国王大道入口之间的优化关系,更好地与城市环境相连接。泰晤士河沿岸的自行车和步行路线以及与皇家海军学院更好的连接将改善另一边的交通。新的活力外观将改变卡蒂萨克花园和城市组织的关系。活跃的临街空间从根本上改变了城市空间的活力。奥克拉建议建筑,这有助于无缝连接的城市组织和卡蒂萨克花园。西侧的缓坡为商业活动和绿色屋顶下的小亭提供了潜力。在构建南方时,将以更具表现力的方式提供城市解决方案。建筑环境将城市呈现给广场,另一方面为广场创造一个立面和一个船的背景。

现在和未来

新的“潮汐广场”将容纳城市生活,创造与花园和公园理念相关的绿色景观。未来,卡蒂萨克花园将成为泰晤士河沿岸和格林威治山脚隧道对岸的一个突出区域:工业遗产的广阔视野,朝皇家海军学院绿色步道的潜力。它将是一个留恋的地方和渴望的地方。

景观建筑:OKRA客户:格林威治委员会合作:Nio建筑设计师,Buro Happold自然和面积:1.9 ha建筑成本公共空间:3.600.000,-欧洲设计:2009地点:格林威治,伦敦,英国

留言!较新的旧post pos,

Cutty Sark Gardens

OKRA

,

OKRA: Through history the site of Cutty Sark gardens has been a fascinating location, it represents a pioneering place with international allure. A sense of history is anchored in the area: the Meridian GMT, the Royal Naval College, and the voyages of the Cutty Sark itself. With the Olympics in mind Cutty Sark Gardens will be a gateway to other destinations, while offering an interesting focal point itself. The potential of the area is in strong contrast with the way it is presenting itself at the moment. The challenges are to create an attractive place to be and to transform the area into an accessible area, which is not dominated by cars at the entrances. The neglected urban edges have to be transformed into active frontages, which contribute to the vibrancy of the area. The river walk needs to be changed into a friendly walk, as it is currently dominated by a lot of fences in the view.

卡蒂萨克花园-cutty-sark-gardens 城市旅游景观 第4张
© OKRA
卡蒂萨克花园-cutty-sark-gardens 城市旅游景观 第5张
© OKRA
卡蒂萨克花园-cutty-sark-gardens 城市旅游景观 第6张
© OKRA

卡蒂萨克花园-cutty-sark-gardens 城市旅游景观 第7张
© OKRA
卡蒂萨克花园-cutty-sark-gardens 城市旅游景观 第8张
© OKRA
卡蒂萨克花园-cutty-sark-gardens 城市旅游景观 第9张
© OKRA

卡蒂萨克花园-cutty-sark-gardens 城市旅游景观 第10张
© OKRA
卡蒂萨克花园-cutty-sark-gardens 城市旅游景观 第11张
© OKRA
卡蒂萨克花园-cutty-sark-gardens 城市旅游景观 第12张
© OKRA

卡蒂萨克花园-cutty-sark-gardens 城市旅游景观 第13张
© OKRA
卡蒂萨克花园-cutty-sark-gardens 城市旅游景观 第14张
© OKRA
卡蒂萨克花园-cutty-sark-gardens 城市旅游景观 第15张
© OKRA

卡蒂萨克花园-cutty-sark-gardens 城市旅游景观 第16张
© OKRA
卡蒂萨克花园-cutty-sark-gardens 城市旅游景观 第17张
© OKRA
卡蒂萨克花园-cutty-sark-gardens 城市旅游景观 第18张
© OKRA

卡蒂萨克花园-cutty-sark-gardens 城市旅游景观 第19张
© OKRA
卡蒂萨克花园-cutty-sark-gardens 城市旅游景观 第20张
© OKRA
卡蒂萨克花园-cutty-sark-gardens 城市旅游景观 第21张
© OKRA

Tidal tectonics

OKRA suggests that the Cutty Sark Gardens will be a tidal square, reacting to flows of people: Quiet in the early hours and large amounts of visitors during holidays. People are coming, staying or passing through. The area is proposed as both urban and green, creating a gradient to the river Thames. People will experience a sequence of atmospheres: the urban network, the square around Cutty Sark, the gardens and the River Thames’ Walk. The central position of the Cutty Sark will be strengthened: it will be a sculpture in between the square and the park zone.

The idea of ‘tidal square’ is based on functional flexibility. An inviting place, which provides both intimately scaled and large scale spaces and has an ability of adapting to larger and smaller events. The idea is to reduce and increase space. An intimate space will be created when a wet floor and fountains reduce space and create a pool where children can play. During an event the space will be transformed when the water is removed and a large paved area is available for people to move from one place to another. A vibrant and an intimate space will be created, providing a 24h, a weekly and a seasonal rhythm. The nightscape supports this and will be both safe and interesting. Dynamic lighting and an energy efficient system provides the right amount of light during evening and night, adjusted to the amount of visitors.

Within the area a tectonic landscape provides easy access on different levels. Cutty Sark Gardens will be better connected to its urban environment by an optimized relationship between the sophisticated urban square around Cutty Sark and entrances at Greenwich Church Street and King William Walk. A cyclist and pedestrian route along the river Thames and a better connection to the Royal Naval College will improve access on the other sides. New vibrant facades will change the relationship of Cutty Sark Gardens and the urban tissue. Active frontages change the vitality of urban space radically. OKRA suggests architecture, which contributes to a seamless connection of the urban tissue and Cutty Sark Gardens. A gently inclining slope on the west side offers potential for commercial activities and kiosks under a green roof. In structuring the south an urban solution will be provided in a more expressive way. The built environment presents the city to the square and on the other hand creates a facade for the square and a background for the ship.

Present and future

The new ‘tidal square’ will accommodate urban life and create green scenery that is associated with the idea of gardens and parks. In the future Cutty Sark Gardens will be a prominent area along the river Thames and to the other side by the Greenwich foot tunnel: wide views to the industrial heritage, potential of a green walk towards the Royal Naval College Green. It will be a place to linger and a place of desire.

Landscape Architecture: OKRA
Client: Greenwich Council
Working together with: Nio architecten, Buro Happold
Nature and dimensions of area: 1.9 ha
Building costs public space: 3.600.000,- Euro
Design: 2009
Location: Greenwich, London, UK

Leave a comment!


Newer post
Older post