zeytoune广场-zeytouneh-square

Zeytoune Square Gustafson Porter+Bowman,“KDSP”Gustafson Porter+Bowman:Gustafson Porter+Bowman的海岸线步行项目是一个关于在黎巴嫩贝鲁特市中心将一系列新的公共广场连接成一条直线的提议。20世纪60年代,贝鲁特是一个文化和宗教的大熔炉。但1975年内战爆发并持续了15年,摧毁了市中心,造成社区身心分裂。战争于1991年结束,面对重建这座城市的艰巨任务,政府成立了Solidere(黎巴嫩贝鲁特中心区开发和重建公司)。在一个新的总体规划的指导下,索利多正在成功地重建这座城市。一些地区已被保护,其他地区已被拆除,战争时期的垃圾填埋场正在被修复,新的61公顷的商业区延伸到地中海。

zeytoune广场-zeytouneh-square 城市旅游景观 第1张?Gustafson Porterzeytoune广场-zeytouneh-square 城市旅游景观 第2张?Gustafson Porterzeytoune广场-zeytouneh-square 城市旅游景观 第3张?Gustafson Porterzeytoune广场-zeytouneh-square 城市旅游景观 第4张?Gustafson Porterzeytoune广场-zeytouneh-square 城市旅游景观 第5张?Gustafson Porterzeytoune广场-zeytouneh-square 城市旅游景观 第6张?Gustafson Porterzeytoune广场-zeytouneh-square 城市旅游景观 第7张?Gustafson Porterzeytoune广场-zeytouneh-square 城市旅游景观 第8张?Gustafson Porterzeytoune广场-zeytouneh-square 城市旅游景观 第9张?Gustafson Porter

位于旧海岸线步行道的南部,Zeytoune广场是连接周边城市的关键线路。广场将成为现代贝鲁特的庆典和文化活动场所。梯田利用现有的斜坡为音乐会、节日、电影等文化活动提供开放空间。广场的铺面是通过使用大胆的铺面颜色延伸到周围的道路上的,铺面颜色读作一个整体,将周围的建筑物统一为一个空间。大胆的铺路图案灵感来自传统建筑的黑白图案,如大马士革的可汗A'sad Pasha。当对比色与露台相互作用时,铺路条纹随着地平面高度的变化而变化,形成分形景观。整个广场,特别设计的长凳放在布希尼亚树木的树荫下,为城市提供了一个放松和休息的理想位置。

古巴皇家棕榈林将提供与海岸线花园的视觉链接。在树的底部有一个平静的水池,缓缓地向北边流去,水流成一个长长的瀑布,标志着广场的入口。一座宽阔的石桥穿过下池,通向黑白相间的梯田,梯田从地面向上延伸,像岩层一样。每个露台都提供了一个开放空间的平台,供市场、音乐会或简单的座位等活动使用。楼上的露台上有一个报亭,在最高的入口向游客出售报纸。通过梯田是一个微妙的斜坡,有角度的几何扭曲了透视图,增加了感知的广场大小。顶部瀑布的声音和景色吸引着游客沿着小径向上走。

从顶部瀑布一条细沟沿着小径边缘滚下,一直滚到桥和下面的水池。在小溪边,三组超大的台阶提供了座位,让您可以在丝绸树(Albizia julibrissim)铺展的树荫下,穿过露台欣赏风景。下一级台阶降到了小溪边,游客可以在凉水里洗手,也可以坐下来聆听翻滚的声音。日落时,这些露台被树冠下的橙色发光体照亮,瀑布从下面被强烈的蓝色照亮。台地的边缘被线性的光狭缝所强调,与白天的阴影相反。这些梯田在主道顶部的观景台上达到顶点。在绿荫下放置的木制和石制长凳可以让您在空间的后面看到风景。当水滑过瀑布边缘时,顶部的水池看起来是无底的,这反映了景色。从这个有利的位置,你将能够观看广场的活动,翻滚的溪流,座位台阶和表演露台。在此之外,可以看到海岸线花园和evolvin的全景g城市天际线展示了重建后城市的辉煌和繁华,广场的醒目条纹和锐角代表了一个充满活力的未来。

客户:Solidere位置:贝鲁特,黎巴嫩面积:小于1公顷状态:已完工并向公众开放2012年8月工程师:Nasr&Khalaf和Bureau Michel Chacar水景专家:喷泉工作室当地建筑师:Imad Gemayel建筑师成本顾问:DG Jones

请留言!较新的旧post pos,

Zeytouneh Square

Gustafson Porter + Bowman

,

Gustafson Porter + Bowman:: The Shoreline Walk project by Gustafson Porter + Bowman is a proposal for a sequence of new public squares linked together as a linear route within the heart of downtown Beirut, Lebanon. In the 1960s, Beirut was a bustling melting pot of cultures and religions. But in 1975 civil war broke out and continued for 15 years, destroying the city centre and leaving the communities physically and mentally divided. The war ended in 1991 and faced with the huge task of rebuilding the city, the government created Solidere (the Lebanese Company for the Development and Reconstruction of Beirut Central District). Guided by a new masterplan, Solidere are successfully reconstructing the city. Areas have been preserved, others demolished and the war time landfill is being remediated creating a vast new 61 hectare business district projecting out into the Mediterranean sea.

zeytoune广场-zeytouneh-square 城市旅游景观 第10张
© Gustafson Porter
zeytoune广场-zeytouneh-square 城市旅游景观 第11张
© Gustafson Porter
zeytoune广场-zeytouneh-square 城市旅游景观 第12张
© Gustafson Porter

zeytoune广场-zeytouneh-square 城市旅游景观 第13张
© Gustafson Porter
zeytoune广场-zeytouneh-square 城市旅游景观 第14张
© Gustafson Porter
zeytoune广场-zeytouneh-square 城市旅游景观 第15张
© Gustafson Porter

zeytoune广场-zeytouneh-square 城市旅游景观 第16张
© Gustafson Porter
zeytoune广场-zeytouneh-square 城市旅游景观 第17张
© Gustafson Porter
zeytoune广场-zeytouneh-square 城市旅游景观 第18张
© Gustafson Porter

Situated to the south of the Old Shoreline Walk, Zeytoune Square is a key link to the surrounding city. The square will become a celebration of modern Beirut and a place for cultural activities. Terraces make utilise the existing slope to provide open space for cultural activities, such as concerts, festivals, films. The surfacing of the square is extended across the surrounding roads, by using bold paving colours the surfacing reads as one, uniting the enclosing buildings as one space. The bold paving patterns are inspired by the black and white patterning of the traditional architecture like Khan A’sad Pasha in Damascus. The paving stripes change with the height of the ground plane creating a fractal landscape as the contrasting colours interact with the terraces. Throughout the square, specially designed benches placed under the branching shade of the Buhinia trees provides an ideal location to relax and rest in the city.

A grove of Royal Cuban palms will provide a visual link with the Shoreline Gardens. At the base of the trees lies a calm pool gently flowing towards the north edge, the water spills over in a long cascade, signalling the entrance to the square. A wide stone bridge crosses the lower pool and leads towards the black and white terraces which step up the slope, extruding from the ground plane like rock strata. Each terrace provides a platform of open space for activities such as markets, concerts or simply seating. A kiosk is placed on the upper terrace, selling newspapers to visitors at the top entrance. Passing up through the terraces is a subtle ramp, with angled geometry distorting the perspective and increasing the perceived size of the square. The sound and view of the top cascade entices the visitor up the path.

From the top cascade a water rill tumbles along the edge of the path, down to the bridge and the lower pool. By the rill, three sets of oversized steps provide seating allowing views back across the terraces, under the spreading shade of Silk trees (Albizia julibrissim). The lower step drops down to the water rill, where visitors can wash their hands in the cool water or sit and listen to the tumbling sound. At sunset these terraces become illuminated by the soft glow of orange uplighters under the tree canopies, the cascades are lit from below by an intense blue hue. The edges of the terraces are emphasised by linear slits of light, reversing the day time shadows. The terraces culminate in a viewing platform at the top of the main path. Timber and stone benches placed under leafy shade allows views back down the space. The top pool appears bottomless reflecting the view as the water slips over the cascade edge. From this vantage point you will be able to watch the activities of the square, the tumbling water rill, the seating steps and the performance terraces. Beyond this, a panoramic view of the Shoreline gardens and the evolving city skyline illustrates the splendour and bustle of the redeveloped city, the bold stripes and acute angles of the square represent a dynamic future.

Client: Solidere
Location: Beirut, Lebanon
Size: Smaller than 1ha
Status: Completed and opened to the public August 2012
Engineer: Nasr & Khalaf and Bureau Michel Chacar
Water Feature Specialist: Fountain Workshop
Local Architect: Imad Gemayel Architects
Cost Consultant: DG Jones

Leave a comment!


Newer post
Older post