satra中心-satra-centrum

Sätra Centrum NivåLandskapsarkitektur,

NivåLandskapsarkitektur:Sätra Centrum设计方案背后的理念是开发和完善斯德哥尔摩南部郊区中心的当地品质。Sätra centrum建于20世纪60年代,该项目旨在更新该地区,同时保留其典型的时代形式和元素。紧靠地铁站东面的广场按照60年代的设计理念进行了精心修复。毗邻这个中心广场,一个新的建筑正在建造中,创造了一个有趣的新旧碰撞。地铁站以西,当地称为“普拉坦”(指斯德哥尔摩市中心的一个著名广场),以更自由的方式重新设计,旨在赋予广场新的身份。

satra中心-satra-centrum 城市旅游景观 第1张?Anders Karlensatra中心-satra-centrum 城市旅游景观 第2张?Anders Karlensatra中心-satra-centrum 城市旅游景观 第3张?Anders Karlensatra中心-satra-centrum 城市旅游景观 第4张?Anders Karlensatra中心-satra-centrum 城市旅游景观 第5张?Anders Karlensatra中心-satra-centrum 城市旅游景观 第6张?Anders Karlensatra中心-satra-centrum 城市旅游景观 第7张?Anders Karlensatra中心-satra-centrum 城市旅游景观 第8张?Anders Karlensatra中心-satra-centrum 城市旅游景观 第9张?Anders Karlensatra中心-satra-centrum 城市旅游景观 第10张?Anders KarlenNivå“satra中心-satra-centrum 城市旅游景观 第1张1”?Nivå

的中心位置靠近学校、医疗中心和地铁站,“Plattan”有可能成为Sätra所有年龄组的一个使用良好的公共客厅。因此,重新设计包括一系列新的客厅地毯。两幅是装饰图案的砖地毯,给广场一种朴素的感觉。第三个是一个完整的声音艺术作品,一个由艺术家安·罗森创作的“声音地毯”,它能激发孩子和成年人的运动和反射。一些新落叶松,落叶落叶松,似乎从周围的斜坡上漫步到广场上。

项目名称:Sätra Centrum景观设计师:NivåLandskapsarkitektur客户:Stockholms stad艺术家:Ann Rosén照明:Reilers承包商:Y2 Anläggning AB年份:2008-2010面积:5000平方米位置:Sätra/Stockholm打开:2010年照片:安德斯卡伦

留下评论!较新的帖子较旧的帖子,

Sätra Centrum

Nivå Landskapsarkitektur

,

Nivå Landskapsarkitektur: The idea behind the design proposal for Sätra centrum was to develop and refine the local qualities of a southern suburban centre in Stockholm. Sätra centrum was built in the 1960s, and the project aimed to renew the area while preserving its time-typical forms and elements. The square immediately east of the subway station was restored carefully in line with its former 60s ideas. Adjacent to this central square, a new building block is being built, creating an interesting collision between old and new. West of the subway station, an area locally known as ‘Plattan’ (referring to a well-known square in the centre of Stockholm), was redesigned in a freer fashion with the aim to give the square a new identity.

satra中心-satra-centrum 城市旅游景观 第12张
© Anders Karlen
satra中心-satra-centrum 城市旅游景观 第13张
© Anders Karlen
satra中心-satra-centrum 城市旅游景观 第14张
© Anders Karlen

satra中心-satra-centrum 城市旅游景观 第15张
© Anders Karlen
satra中心-satra-centrum 城市旅游景观 第16张
© Anders Karlen
satra中心-satra-centrum 城市旅游景观 第17张
© Anders Karlen

satra中心-satra-centrum 城市旅游景观 第18张
© Anders Karlen
satra中心-satra-centrum 城市旅游景观 第19张
© Anders Karlen
satra中心-satra-centrum 城市旅游景观 第20张
© Anders Karlen

satra中心-satra-centrum 城市旅游景观 第21张
© Nivå
satra中心-satra-centrum 城市旅游景观 第22张
© Nivå

With its central location close to schools, health care centre and the subway station, ‘Plattan’ had the potential of becoming a well-used common living-room for all age groups in Sätra. Consequently, the re-design included a series of new carpets for the living room. Two are brick-carpets in ornamental patterns, giving the square a homely feeling. The third is an integrated sound art piece, a ‘carpet of sound’ by artist Ann Rosén, which stimulates movement and reflection for kids as well as grownups. A number of new larch trees, Larix decidua, seem to wander down onto the square from the surrounding slopes.

Project name: Sätra Centrum
Landscape Architect: Nivå Landskapsarkitektur
Client: Stockholms stad
Artist: Ann Rosén
Lighting: Reilers
Contractor: Y2 Anläggning AB
Years : 2008-2010
Area: 5000 sqm
Location: Sätra/Stockholm
Opened: 2010
Photographs: Anders Karlen

Leave a comment!


Newer post
Older post